Varför spela innebandy?

En social sport

Det är egentligen inte konstigt att innebandy är en så populär sport bland både vuxna och ungdomar. En charm med sporten är att det är en lagsport och man knyter snabbt nya och täta kontakter med sina lagmedlemmar. Innebandy passar därför bra för den sociala människan som gärna skaffar fler vänner och som tycker om att samarbeta med andra.

En annan positiv sida av innebandyn är att det finns många turneringar på alla nivåer. Man behöver inte alls vara något proffs för att få vara med och tävla, utan även hobbyspelare kan delta i turneringar om man så vill. Att delta i en tävling är kul och någonting som sporrar hela laget. Även tävlingar är sätt att knyta nya kontakter på och om man bara spelar för skojs skull behöver man inte oroa sig för att vinna eller försvinna. Man spelar ju för att det är roligt, inte för att bli Sveriges nästa innebandyproffs.

Superbra konditionsträning640px-hrvatski_floorball_team_031_large

Personer som sysslar med innebandy tränar förhållandevis ofta. Lagträning sker i regel 3-4 gånger i veckan även om det förstås varierar beroende på vad laget kommit överens om. Utöver detta är det många som sysslar med annan träning som löpning eller styrketräning.

Man får alltså snabbt upp konditionen om man börjar spela innebandy. Att ha en bra kondition underlättar inte bara själva spelandet – det är också ett tecken på att lungor och hjärta är i prima kondition. Detta leder till att risken för hjärt-kärlsjukdomar minskar kraftigt. En annan positiv aspekt av en bra kondition är att det hjälper mot trötthet, depression och övervikt, så förutom att må fysiskt bra hjälper sporten även till att förbättra det psykiska välmåendet.

Billigt att börja

Innebandy är en av de billigaste sporterna man kan syssla med. Det enda som behövs är egentligen träningskläder och dessa kan man få tag i väldigt billigt. Antagligen äger man redan kläder det går att idrotta i. Många innebandylag som sysslar med sporten på hobbynivå lånar boll och klubba av någon förening eller skola, så oftast behöver man inte oroa sig för att införskaffa utrustning om man inte själv vill.